THAILAND VILLA 泰国度假别墅

as the project goes on , we need to make
sure all the elements co-exist harmoniously;
here site study visit for the entrance road
and the ideal car / people flow.

MLV site 1

Getting to know the site

MLV site 2

Spending precious , simple good time on site 

LOCATION
Thailand: Ko Pha Ngan เกาะพะงัน

THAILAND VILLA 泰国度假别墅

as the project goes on , we need to make
sure all the elements co-exist harmoniously;
here site study visit for the entrance road
and the ideal car / people flow.

MLV site 1

Getting to know the site

MLV site 2

Spending precious , simple good time on site 

XU MANSION RESTORATION 故居修建

stairs handrail restoration

stairs handrail restoration

wall decorations

wall decorations restoration studies

floors removed

site visit, all 3 floors removed

9b4f691fa0ea21fab1fb391b667a5a8
floors removed
floors removed

foundations

brick repair

brick repair

bca24e0addac7a6759180ef00f150ad

LOCATION
Shanghai

XU MANSION RESTORATION故居修建

stairs handrail restoration

stairs handrail restoration

wall decorations

wall decorations restoration studies

floors removed

site visit, all 3 floors removed

9b4f691fa0ea21fab1fb391b667a5a8
floors removed
floors removed

foundations

brick repair

brick repair

bca24e0addac7a6759180ef00f150ad

CHAMBER 28 娱乐空间

_(key visual)1F stairs floating above phenomenon video 一楼自然现象画面上的悬浮楼梯-1
1F floating counter 一楼悬浮吧台-1
1F floating counter 一楼悬浮吧台-3
2F stairs to elsewhere 二楼通往别处的楼梯-2
2F stairs to elsewhere 二楼通往别处的楼梯-3

LOCATION
Beijing

A PHENOMENA ODYSSEY
STUDIO8 has designed all-day entertainment venue in Beijing
Every time we encounter spaces, we always leave with a first impression in our minds. One of the things that are often communicated with us is the temperature of the space. It is not the actual room temperature, but rather the feeling and atmosphere that engaged our senses in various ways. Warm and cozy spaces invite us to slow down, while we avoid staying long in colder spaces. Consequently, temperature is one of the key features influencing our experience of spatial design.
The request for CHAMBER28 was straightforward – a new, one of a kind all-day entertainment venue in Beijing’s SanLiTun. As per the client’s wish, all the rooms should vary among each other and yet should belong to a single theme. In addition, each room should function as a business meeting venue, provide a fine dining experience and furthermore offer a private entertainment experience.
Studio8 took “temperature” as a guiding concept, allowing all the rooms to be divided into particular Celsius degrees. To strengthen the uniqueness of the space, the rooms were split into groups, to which a couple of selected natural phenomena were assigned, corresponding to the temperature of their occurrence. As a result, the wide range of temperatures, from cold to extremely hot, offers a variety of experiences, represented through peculiar materials and lighting effects.
Starting from the coldest experience of the Aurora Borealis, the northern lights are depicted by harder materials such as translucent marble and metal surfaces with matte brushed finishing, creating a blurred light reflection. Rain forest Eucalyptus – the boldest among all rooms, immerses the individual in a mixture of colors, but at the same time preserves the sense of nature. With the rising temperature, one reaches the phenomena of Fumarole and Blue Flames. Both of them, although bound to the earth, show quite different characteristics. While Fumarole stresses the texture and the tactility of its characteristic materials, Blue Flames stays humble, yet manifests warm solitude. Its origin leads back to a chemical reaction happening on a molecular level and resulting in energetic blue lava. The process of this conversation was celebrated through the transformation of digital blue bubbles into analogue blue balls, spread across the space. Blue Flames fills the second-floor bar as well as the public areas, where guests transition from the first to the second level over an emblematic staircase, extending into infinity through a mirrored reflection. The top end of the temperature scale is set by one of the hottest among all natural phenomena – Magma. Despite the use of lava stone and red marble, the spatial feeling supplies warmth and coziness, contrasting with the heaviness and sweltering character of Magma.
Additionally, the experience of each room is enhanced by custom-made lighting and abstract animated visuals curated by Studio8, so that all motion, geometry and color is aligned with the materials palette and the natural phenomenon they represent. For example, in Magma most of lighting is concentrated at the bottom of the room, reminiscent of smoldering lava and further supported by stage smoke machines. Eucalyptus impresses with its grid of laser light, giving the spatial feeling of being among the trees of a rain forest. Aurora Borealis and Blue Flames relies on laser machines, depicting various patterns, where the former creates a radiating effect on the ceiling, while the latter is projecting towards the floor, glaring burning blue patterns. Fumarole uses down lights to fill the whole space with a warm yellow and smoky ambience.
Further, the mood and peculiarities of each individual theme culminates into a totem-like piece of furniture, namely a bench, designed by Studio8’s own furniture brand CaoZiTou. Despite the harmonious and balanced shape of the bench, when crossed with the material palette of the rooms it becomes a playful and iconic element spreading across the public area.
CHAMBER28 is a place that is both universal and unique at the same time. It offers a rich variety of usage and services, yet its atmosphere and vibe leave the visitor with a memorable experience.

READ MORE

自然现象多维度之旅
八荒设计北京全日制娱乐基地
每当我们邂逅一个新的空间,我们总会对她产生一个初始印象,其中一个常常被提及的形容词就是空间的温度。不是物理意义上的气温,而是一种空间氛围感。这种氛围感以各种方式客观的影响着我们的感官。我们总会选择在温暖惬意的环境中驻足,而不是在阴冷闭塞的环境中停留,如此种种,温度是影响我们空间设计体验的关键特征之一。
CHAMBER28的定位一直很清晰——这是坐落在北京核心位置的一家全新体验的一站式娱乐综合体。根据业主的期望——所有的房间都有着独树一帜的主题,但又有一个共通的元素贯穿其中。此外,每个房间都是一个兼具商务会谈、良好用餐体验的独立私密空间个体。
八荒以“温度”为核心逻辑,用不同温度的各种景致串联起了所有的主题。为了加强空间的独特性,房间被分成了几组,我们选择了一些不同温度下的极致自然现象来表达各个空间主题。因此,极端自然景观与温度的落差,加以独特的材料和不同的灯光效果,带来了这场以温度为主题的极致体验。
从最寒冷的“极光”开始体验,以半透明的大理石和亚光拉丝处理的金属等硬质材料,配合光影,营造了一个绚丽的极光环境。“彩虹桉树”——是本次设计中最大胆的一个尝试,使用各种混合的色彩,同时保留自然元素,沉浸式感受热带雨林的旖旎风光。随着“温度”的升高, 是“火山”和“蓝色火焰”。这两个主题虽然都来自地球的原始生态,但完全是不同的表达特征。“火山”使用了强调纹理和触感的材质时,“蓝焰”则保持低调,但通过幽静的深蓝色材质表现出灿烂而遗世独立的感觉。蓝焰——由火山喷发释出的熔岩与气体分子产生化学燃烧的产物,本身是一个奇妙而罕见的化学反应。我们用蓝色球形射灯来模拟蓝色分子,这一元素一直延续到了二楼的酒吧和公共区域——客人将从这里穿过楼梯来到二楼,该区域也运用大量镜面元素,通过镜面反射将空间延伸至无限。 “岩浆”——这个所有自然现象中温度的极致。空间使用了火山岩和红色大理石,巧妙的表达了岩浆的两种本质状态——极端高温的等离子体和冷却后形成的石头,与主题所表达的火红与炙热不同的是,空间带来的更多的是温暖与舒适感,这也是贯穿本次设计的一个特质。完美效果的呈现离不开灯光的加持。八荒根据每个房间的主题,特殊定制了舞台灯光及动画效果,将所有主题所代表的自然景致以更鲜活、灵动的形式呈现出来,增强每个“温度”主题的感官体验。例如,在“岩浆”中,灯光大比例的集中在房间的底部,配以舞台烟雾机,变化间让人联想到暗红的岩浆在滚滚的黑烟的裹挟里喷涌而出。“彩虹桉树”的镭射激光栅也让人印象深刻,让人有一种置身于神秘雨林的迷失感。“极光、蓝焰”中,各嵌入了可变化各种图案的激光灯,其中“极光”在空间中投射出了千变万化的电光秀,犹如划破永夜的北极光;后者则在地板上投射出蓝色的火焰,随着光影的变化呈现出蓝色的烟火。“火山”用温暖的灯光加上烟雾的配合,带来一场炙热却又舒适的体验。
此外,每个主题特有的调性及特点,最终汇集在了由八荒自有家具品牌“草字头”为每款自然现象度身定制的长凳中。长凳有着平衡、和谐的设计结构,同时与各空间的主题、色调交相辉映,成为了散布在公共区域中的一个诙谐、又极具标志性的空间元素。
CHAMBER28是八荒一个颠覆以往风格的设计尝试,承载着丰富的娱乐功能,最终呈现出了一个跨越温度与地域的无限可能的空间,带给消费者一个从极寒到炙热的多维度极致之旅。

CHAMBER 28 娱乐空间

_(key visual)1F stairs floating above phenomenon video 一楼自然现象画面上的悬浮楼梯-1
1F floating counter 一楼悬浮吧台-1
1F floating counter 一楼悬浮吧台-3
2F stairs to elsewhere 二楼通往别处的楼梯-2
2F stairs to elsewhere 二楼通往别处的楼梯-3

LOCATION
Beijing 北京

The Mobile Multi-functional Counters:
The main hall is not designed in the traditional rigid way, but rather in a versatile fashion. A casted track system was designed for the open area, enabling the counters with stainless steel wheels to slide. They can be reorganized, regrouped and relocated to adapt to any scenario and event that takes place in the shop, be it daily operations, member get-togethers, static display or trend lectures. Correspondingly, the hanging magnetic track lighting system with various lighting fixtures such as spot lights, pendants and wall washers can be easily adjusted to the position of the mobile counters, paralleled with LED strips that connect the whole interior and give the space a more edgy look. Studio8 has continued to implement the versatile design concept in the brand’s second store in Wangfujing Beijing, where sliding hangers built into ceiling tracks are installed for mobile display.
The Central Consignment Room:
Consignment and valuation are the core services of MUSÉE’s business model. Studio8 has strategically positioned the consignment room – the key element – in the center of the space, which is also at the cross point of the axis of three entrances, gaining a physical presence and amplifying its importance by the value of the surrounding goods. The designers placed an artificial skylight above the desks, creating a professional laboratory ambience. As a “soft boundary”, the copper shelves with goods and lifestyle accessories installed around the glass consignment room provide the outside customers with an attractive display and the inside guests with a level of transparency as well as privacy.
Although the shop is divided into functional areas, there are no strong borders, allowing all zones to merge into each other. The combination of the timelessness and diversity of products is not only reflected in the spatial configuration of the shop, but can also be found in the color palette and material choices for both the space and the displays. The counters are made of marble and sand stone, delivering a feeling of solitude and self-presence, appropriate for showcasing exquisite jewelry and watches. Cool stainless steel wall cabinets add a stylish, yet subtle background for larger items such as handbags, while the consignment room is accented through a warm copper-finish.
As an offline platform for consignment luxury goods, MUSÉE concept store is an “undefined” shopping space designed with the “soft boundary” concept that expresses the core value of the brand – by preserving their character and through circulation and sharing, products can resist the change of time, thus earning their own timeless presence.

READ MORE

MUSÉE名见北京前门概念旗舰店
——不被定义的空间
赋予商品永恒的生命与价值,是坐落在北京前门北京坊园区内的MUSÉE名见概念买手店的核心理念。在那里,购物变成了一种不同于常规的体验,顾客有机会了解他们将要购买的商品的价值,并在专业鉴定师的解说下对其价值进行重新评估。MUSÉE名见为商品提供了一个开放平台,打破时间与空间的界限,传递精致好物不会受限于时间的品牌理念。“经典即不会被时代更迭所限制,也不会被某种风格所定义,”八荒设计创意总监Andrea Maira如是说。Studio8不被定义的空间的设计概念由此应运而生。
八荒的设计团队采用“柔性边界”的空间理念——整个零售空间中的功能分区没有明确的界限,这个设计理念有两个核心体现:边界柔化的中心鉴定区,和可移动的多功能销售展示。并在MUSÉE名见空间中大胆地运用了不同种类的自然石材、不锈钢、紫铜、玻璃等材质,设计风格极具当代性,却也很难被定义具体是什么设计风格。
可移动的多功能销售展示:
开敞的销售空间中,设置有多条地面轨道,安装不锈钢轮的柜台可以在轨道的路径上自由活动,实现更多功能空间与场景的切换,满足日常销售、品鉴分享、静态秀、潮流讲座等不同活动需求。柜台上方特别定制的磁吸式轨道灯带串联起整个销售区域,连续的光线体现新流通的连贯性与时代感,轨道上的不同功能的射灯、吊灯、补光灯等则可配合移动柜台的不同位置灵活调动。Studio8还将前门店灵活多变的设计理念延续在了与MUSÉE名见的再次合作中,在北京王府井店的设计里加入了可滑动挂衣杆这一独特元素。
边界柔化的中心鉴定区:
典当、鉴定服务是MUSÉE名见品牌的核心服务,也是新流通零售形式的重要差异。因此,八荒设计将鉴定室设置于整个空间的核心位置,也是商铺三个入口的交叉中心。不同于传统典当的封闭鉴定室,八荒的设计师将MUSÉE名见的鉴定空间设计为中间有人工天光的通透实验室形象,突出鉴定服务的专业性和透明度。同时在玻璃外围,设计了另一层通透的展示架,陈列商品和点缀软装、花艺,既增加鉴定室内客户与外围空间商品的视觉联系,又让鉴定室外的顾客视线止于这些展示架上的货品,为鉴定空间增加了一层柔性又通透庇护。
店铺中不同品类的商品用不同材质的柜台加以区分,花纹波普的绿色大理石搭配钟表珠宝,色调柔和的砂岩搭配首饰配饰,无不彰显了高级的奢侈与存在感。空间周围的壁柜用不锈钢折纸造型的连续折线,弱化了店铺四壁呆板的边界,同时也为由多种石材构造的中岛柜台提供了时尚而微妙的背景反差。
空间尽头的贵宾室用别致的蓝色软装营造小环境氛围,顾客可以在那里享用一杯咖啡和享受精致服务。八荒专注设计细节的表现,无论是从嵌入式倚门、隐形门的选择,还是材质拼接的细节,甚至每一件花艺都精心雕琢使之与空间浑然一体。
MUSÉE名见作为一个奢侈品闲置交易平台的线下流通空间,融合多元且不被定义的“柔性边界”设计理念,传递了品牌的核心价值 :通过循环流通、分享与变换,赋予产品、空间永恒的存在。

MUSEE 名见旗舰店